Stav : Nová
Anotace
Kniha zkušených autorů z oblasti gastronomie vám nabízí recepty na
tradiční jídla, která neodmyslitelně patří do české kuchyně, zajímavé
lidové pokrmy, oblíbené recepty od sousedů, trochu exotiky, recepty na
využití méně známých surovin, jednoduché recepty na každodenní vaření,
slavnostní recepty na oslavy, Vánoce, Velikonoce či Nový rok. Najdete v
ní vše od studené kuchyně, polévek přes maso, ryby, a plody moře,
zeleninu, brambory, těstoviny až po moučníky
a konzervování. Obsáhlá
kuchařka vás v úvodu seznámí se základy bourání masa, poskytne vám
informace o bylinkách a méně známých druzích zeleniny a ovoce
a pak
vás už čeká přes 2000 receptů s více než 500 barevnými fotografiemi.
Adepti kuchařského umění by měli nejprve projít Školou vaření, která na
více než 40 stranách nabízí základní postupy vaření, pečení a
konzervování. Začátečníkům, ale i pokročilým při vaření pomohou stovky
rad, přehledně uspořádaných v bodech. Umožňují vyvarovat se chyb, popř.
je šikovně napravit.
V poznámkách za recepty jsou informace o méně známých surovinách i postupech
a
stovky obměn přímo vyzývají k uplatnění fantazie a vybízejí k
experimentování. Odkazy mezi jednotlivými kapitolami umožňují kombinovat
jednotlivé chody a přílohy. Pokud se pomocí Velké domácí kuchařky denně
se opakující rutina pro vás změní v zajímavou a oblíbenou činnost,
splnil se záměr, s nímž autoři domácí kuchařku připravovali.