Stav : Nová
Anotace
Olivová kuchařka seznamuje čtenáře s potravinami, které mají pozitivní vliv na naše zdraví.
Olivy a olivový olej obsahují mnoho látek prospěšných
našemu zdraví: vitaminy A, D, K a antioxidant E, který přispívá k
ochraně před stárnutím, nádorovými onemocněními a prospívá stavbě kostí,
nenasycené mastné kyseliny, podporující vstřebávání živin a snižující
hladinu cholesterolu.
Všichni víme, že olivy a olivový olej je zdravý, málokdo ale ví, jak
jejich potenciálu co nejlépe využít. Olivy a olivové oleje nabízí
nepřeberné možnosti využití nejen v kuchyni, ale i v kosmetice.
V knize Olivová kuchařka najdete mnoho receptů, praktických informací, a především rady a tipy.
Autorky Jarmila Teplíková, Lenka Světová, Dagmar Derré vám poradí jak si vybrat olivový olej, jak s ním vařit, smažit, péct.
Recepty vycházejí ze středomořské kuchyně, ale zjistíte, že s pomocí
olivového oleje můžete připravit i typická středoevropská jídla.
Důraz je kladen na maximální použitelnost receptů a dostupnost
ingrediencí v českých podmínkách. Recepty mají spočítánu energetickou
hodnotu a obsah cholesterolu. Zajímavá je také kapitola o tom, jak s
pomocí olivového oleje účinně bojovat proti zdravotním potížím a jak jej
využít v kosmetice a domácnosti.