Stav : Nová
Anotace
Život máme ve vlastních rukou, sami se můžeme
rozhodnout, zda budeme zdraví, či nemocní, říká ve své kuchařce dietolog
Vítek Chaloupka. Jednou z cest, jak dosáhnout duševní i tělesné
rovnováhy, je správné stravování. Ačkoli jídlo není všemocné, zcela
jednoznačně ovlivňuje naše životy, a to do velké míry. V úvodu autor
shrnuje zásady
dělené stravy a principy jejího vlivu na lidský organismus. Dále
přináší jednak tradiční, jednak méně obvyklé recepty podle zásad zdravé
výživy, jak ji vidí on. Záleží na nás, zda budeme vařit tradičně, či zda
budeme u vaření více přemýšlet a jednotlivé suroviny správně vybírat a
kombinovat. Dozvíme se, jak výživné a zdraví prospěšné je sušené maso, a
nebudou chybět ani zajímavé rady na přípravu pokrmů ze Šmakouna,
speciální bílkovinné hmoty z vaječných bílků. Nová kuchařka je vítaným
pomocníkem pro každého, kdo si chce zlepšit fYzickou i psychickou
kondici.